Tokat Usulü Yaprak Sarma

2 Yemek Kaşığı margarin
2 Adet soğan
1 Çay Kaşığı pul biber
500 gr olca tokat bağ yaprağı
1 Tatlı Kaşığı nane
1 Su Bardağı bulgur
1 Su Bardağı haşlamış mercimek
10 Dal maydonoz
2 Yemek Kaşığı sıvıyağ
1 Adet patates
3 Yemek Kaşığı olca salça

Yaprakları sıcak su ile 5 dk ıslatın tuzu çıksın sonra yıkayın. Sana klasik margarin eritilir sıvıyağ eklenir yemeklik doğranmış soğan mercimek bulgur küçücük doğranmış patates maydonoz nane pulbiber tuz eklenip karıştırılır 5 dk kavrulur. Yaprakların içine harçtan konularak sarılır güvecin tabanına et konur sarılan yapraklar üzerine dizilir. Üzerini bastıracak kadar su ilave edilir, ağır ateşte pişirilir.