Karnıyarık

Malzemeler
5 Adet patlıcan, 3 Çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için), 1 Su bardağı sıvıyağ, veya zeytinyağı, 2 Orta boy soğan, 200 Gr kıyma, Adet orta boy, domates (biri süslemek için), Yarım bağ maydanoz, 1 Su bardağı et suyu veya su, 1 Çorba kaşlığı OLCA domates salçası, 1 Çorba kaşığı OLCA biber salçası, 4 Diş sarımsak 

Hazırlanışı
Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakların tamamını koni şeklinde kesin. Kabuklarını resimdeki gibi baş tarafında ve son tarafında biraz pay bırakarak soyun (bu kızarttıktan sonra dağılmasını önlüyor, isterseniz alacalı olarak da soyabilirsiz ama kabuklarını soymanın daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Soyduğunuz patlıcanları başından sonuna kadar derince çizin.

Bir kaba yarıya kadar su koyun. Tuzu koyup karıştırın. Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin. Sonra yıkayıp, kurulayın. 

Bir tavada yağı kızdırın. Patlıcanları tavaya koyup her iki yanını da altın sarısı bir renk alıp, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, kağıt peçete yada mutfak havlusu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzdürün. Harcını hazırlamak için, yağı bir tencerede kızdırın, soğanları ve 2 diş sarmısağı ilave edin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyin, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve domates suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydonoz, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. 

Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara hazırladığınız harcı doldurun. Üzerini domates ve isterseniz biberle süsleyin. Bir kapta salçayı sıcak su (et suyu)ile içine 2 diş sarmısağı dilimleyim ekleyin ve tepsiye dökün. Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20- 25 dakika pişirin. Üzerine pişme suyunu gezdirip sıcak olarak servis yapın.